Welke type gevelbekleding je kiest is heel belangrijk

npi_merk-450x200Wil jij waarde toevoegen aan jouw huis dan is het wel belangrijk dat je dit goed doet. Bijvoorbeeld bij de keuze van gevelbekleding. Wist je dat er verschillende merken hierin zijn? Elk merk heeft zo zijn eigen kenmerken. Kies je bijvoorbeeld de verkeerde, dan is de kans groot dat het niks toevoegt aan jouw woning. Volgens npibv.eu zijn er vijf verschillende soorten merken. Ik zal deze aan jullie beschrijven zodat jij kunt bepalen welke bij jou past. Vervolgens zal ik vertellen welke ik voor mijn woning gekozen heb, ik kan dan ook met zekerheid zeggen dat mijn huis nu duurzamer is geworden.

Het eerste merk is Twinson, zij zijn typerend omdat ze een unieke samenstelling hebben, namelijk hout en kunststof. Je kunt deze alleen krijgen in natuurtinten, het zorgt wel voor een warme uitstraling. Vervolgens heb je het merk Novicell. Dit zijn gevelbekleding die een natuurgetrouwe houtstructuur hebben. Hier heb je de keuze uit grof of fijn bezaagd. Als derde heb je de Swish, deze komen eigenlijk alleen voor in lichte tinten. Daarom worden zo ook vaak gebruik voor de afwerking van zijwangen van dakkapellen en onderkanten van overstekken. De vierde en tevens populairste gevelbekleding is Colorpanel. De reden waarom het zo populair is omdat het verkrijgbaar is in vele kleuren en is van duurzaam materiaal. Ook is het erg milieuvriendelijk. Dit is dan ook het merk dat ik zelf thuis heb. Ik vind het belangrijk om producten te hebben die milieuvriendelijk zijn.

Twinson-o-wall-gevelpanelen-450x200

Bekleding van glasvezel

logoHet vijfde merk valt eigenlijk onder een andere categorie, omdat het van ander materiaal gemaakt is. Het merk Zierer gebruikt namelijk glasvezelversterkte materiaal. Dit is een stuk sterker en eenvoudiger te plaatsen. Deze is verkrijgbaar bij NPI in vier verschillende tinten. Het voordeel van dit merk is dat het een uniek sluitsysteem heeft. De platen zijn een stuk kleiner waardoor je het zelf eventueel zou kunnen plaatsen. Nu snap ik dat sommige termen wellicht moeilijk zijn, daarom kun je voor vragen altijd reageren onderaan dit artikel.

 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.