dakonderhoud

Wat te doen bij een daklekkage?

Als uw dak lekt zijn er meerdere acties die u moet ondernemen. Het lekken van uw dak is namelijk niet alleen vervelend maar kan ook behoorlijke gevolgen hebben die u net zoveel geld kunnen gaan kosten als u hinder ondervindt. Door het tijdig inzetten van een bekwame dakdekker Zwolle kunt u behoorlijk wat kosten besparen.

Waar komen de lekkages vandaan?

In de herfst- en wintermaanden is de kans op schade aan uw dak groter dan de rest van het jaar. Tijdens een storm kunt u dakpannen kwijt raken of kunnen er scheuren in het bitumen op uw dak ontstaan. U begrijpt dat rondvliegende takken niet bevorderlijk zijn voor de staat van uw dak. Na een storm doet u er dus goed aan uw daken te controleren. Of te laten controleren door een dakdekker voor absolute zekerheid dat uw dak in goede staat is.

Kleine lekkages met grote gevolgen

Niet alleen enorme lekkages kunnen behoorlijke kosten met zich mee brengen, kleine lekkages zijn net zo gevaarlijk voor uw dak. En deze lekkages zijn soms niet meteen zichtbaar en al helemaal niet als u niet weet waar u op moet letten. Daarom loont het inhuren van een professional al.

Waarom is het belangrijk lekkages te verhelpen?

Waterschade kan uw gehele dak aantasten. Wanneer er bijvoorbeeld schimmels of houtrot in uw dakconstructie komen moet deze worden vervangen. Kleine mankementen zijn relatief makkelijk en simpel te verhelpen. Dit maakt de kosten uiteraard ook niet hoog. Maar grotere defecten, die dus kunnen ontstaan door kleine scheurtjes, kosten al snel veel meer. Tijdige signalering zorgt dus voor het behoud van uw dak. En u kunt zich voorstellen dat de kosten van een dakrenovatie of van een nieuw dak stukken hoger liggen dan het dichten van een scheur of vervangen van één pan.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.