Wat is een waterontharder?

Veel mensen zijn nog niet op de hoogte van wat een waterontharder is en wat de ontharder precies voor je gezondheid kan betekenen. Ons kraanwater bevat van nature kalk. Kalk, of ook wel calcium genoemd, is geen schadelijk product voor mens en dier. Een bepaalde dosis aan calcium krijg je ook voornamelijk binnen uit je voeding zoals vruchten, zuivel, vlees en meer. Er kunnen echter wel schadelijke effecten ontstaan door te veel kalk in je leidingwater. Er kan zich huidirritatie voordoen zoals jeuk en een geïrriteerde huid, doordat de hoeveelheid kalk je PH-waarde aantast. En door verkalking van je leidingen krijg je verstoppingen van de waterleidingen en schade aan elektrische apparaten zoals aan je waterkoker en vaatwasser. Dit zijn vervelende bijkomstigheden van kalk in ons leidingwater. Gelukkig heeft Waterluxe hier een oplossing voor. De waterontharder zorgt voor een goede zuivering van kalk uit het leidingwater. Het onthardt het teveel aan kalk uit het water, zoals de naam al zegt, een waterontharder.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Door een waterontharder te plaatsen krijg je een betere kwaliteit van het kraanwater. Een goede waterkwaliteit draagt niet alleen bij aan je gezondheid, maar zorgt er ook voor dat je geen kalkaanslag krijgt aan kranen en apparaten. Doordat de waterontharder een teveel aan zouten zoals calcium en magnesium uit het water zuiveren is dit beter voor je huid en haar. Dit zorgt tegelijk voor een langere levensduur van je vaatwasser, wasmachine, koffiezetapparaat en meer apparaten die dagelijks met water in aanraking komen. De voordelen van een waterontharder zijn:

  • Kalkvrij water
  • Geen kalkaanslag
  • Heerlijk zacht water
  • Minder schoonmaakmiddelen nodig
  • Schoonmaken kost minder tijd en moeite
  • Langere levensduur van apparaten zoals een vaatwasser
  • Minder energieverbruik
  • Schoner afvalwater
  • Goed voor het milieu

Een waterontharder plaats je in de meterkast

Waar plaats je een waterontharder precies? De aanschaf en het installeren van de waterontharder is minder moeilijk dan je misschien denkt. Er hoeft geen installateur aan te pas te komen, want dit klusje is prima te klaren als je weet waar je de waterontharder kunt plaatsen. Je kunt de waterontharder in je meterkast plaatsen, omdat daar vaak je leidingen je huis binnen komen. Je sluit de ontharder aan op de hoofdkraan en het filtert dan automatisch het kalk uit je leidingwater. Zo staat de waterontharder ook niet in de weg en is hij zo onzichtbaar en mooi weggestopt in je meterkast.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.