houten pallets

Waarom een houten pallet de beste keuze is

Hoe je het ook went of keert, als bedrijf krijg je veel te maken met de transport van goederen. Het is hierbij gunstig om gebruik te maken van houten pallets. Wereldwijd zijn er zo verschillende pallets in allerlei soorten en maten. Daarom is het natuurlijk handig om te weten welk soort pallet je het best kan inzetten voor jouw transport. 

Met name houten pallets hebben vele functies en bieden veel mogelijkheden voor het vervoer van producten. Wil jij weten welke voordelen houten pallets hebben? Schroom dan niet om verder te lezen!

1. Hout is milieuvriendelijk én duurzaam

Houten pallets zijn milieuvriendelijk en duurzaam, omdat ze worden gemaakt van bomen uit duurzaam gekweekte bossen. Het voordeel van deze bossen is dat er meer bomen worden geplant, dan gekapt. Hierdoor stijgt het aantal bomen dus enorm, wat duurzaamheid bevordert. Daarnaast zijn de houten pallets heel gemakkelijk te recyclen. En als bedrijf is dit natuurlijk super handig! Gelukkig is hierdoor eventuele schade aan de houten pallets ook eenvoudig te herstellen.

2. Het is goedkoop

Naast dat houten pallets bijdragen aan een groene wereld, zijn ze ook nog goedkoop in aanschaf! Dit is handig, omdat pallets vaak in grote hoeveelheden worden ingekocht. Daarbij gebeurt het vaak genoeg dat er een aantal pallets verloren gaan. Kies je voor houten pallets? Dan scheelt dit verlies relatief niet zoveel geld. Voor weinig geld koop je namelijk gemakkelijk een nieuwe lading houten pallets!

3. Houten pallets buigen niet

Een ander voordeel van de houten pallet is dat deze niet buigt. Het klinkt misschien niet zo belangrijk, maar dat is het wel! Vanwege de stijve aard van houten pallets, bieden ze vaak meer zekerheid dan andere pallets. Want wanneer pallets buigzaam zijn, kan dit ook gebeuren als er een zware lading op ligt. Het nadeel hiervan is dat de lading instabiel wordt en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

4. Houten pallets roeien bacteriën uit

Wat niet geheel onbelangrijk is, is dat houten pallets veel bacteriën uitroeien. En dat zo’n 13 keer beter dan bijvoorbeeld een plastic pallet! Zo is dus te stellen dat houten pallets ook van pas komen voor het gebruik in hygiëne-gevoelige onderdelen van voedselverwerking en transport.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.