Schoenenkasten kopen voor in je huis, waar rekening mee houden?

Schoenen vormen sinds jaar en dag eigenlijk een beetje een probleem in huis. Het spreekt voor zich dat heel wat mensen over een niet onaanzienlijke hoeveelheid aan schoenen beschikken. Deze schoenen zijn vaak verspreid over de woning terug te vinden. Dit geldt niet in het minst voor de exemplaren die regelmatig worden gedragen. Natuurlijk is dat op zich geen probleem, maar het kan er wel voor zorgen dat de woning er slordig uit gaat zien. Mede omwille van deze reden is het dan ook in de praktijk zo dat veel mensen er tegenwoordig voor kiezen om één van de verschillende soorten schoenenkasten te kopen die op de markt zijn terug te vinden. Is dat ook een idee waar jij mee speelt? In dat geval kan het de moeite waard zijn om je even grondig te verdiepen in de onderstaande informatie.

De keuze tussen een schoenenkast en een schoenenrek

Schoenenkasten zijn vandaag de dag zeer populair. Toch is het nog altijd zo dat mensen zichzelf de vraag stellen of ze nu moeten kiezen voor een gesloten schoenenkast of ze toch eerder de voorkeur geven aan een schoenenrek. In principe zijn er aan beide mogelijkheden zowel voor- als nadelen verbonden. Neem nu bijvoorbeeld het kopen van één van de verschillende schoenenkasten die op de markt zijn terug te vinden. In dit geval kan je rekenen op de voordelen zoals hieronder op een rijtje gezet: 

 

  1. De schoenen worden volledig aan het zicht onttrokken; 
  2. Een schoenenkast ziet er eigenlijk veel mooier uit dan een gewoon schoenenrek; 
  3. Schoenenkasten beschikken over een speciaal systeem om schoenen op te bergen; 
  4. Je kan een schoenenkast kopen in heel veel verschillende stijlen; 
  5. Schoenenkasten zijn achteraan open waardoor er geen vervelende geurtjes ontstaan; 

 

Bovenstaande voordelen zijn voor veel mensen meer dan voldoende om te beslissen om over te gaan tot het bestellen van een schoenenkast. Toch zijn er ook aan een schoenenrek best een aantal interessante voordelen verbonden. Het gaat hierbij concreet om de volgende: 

  1. Een schoenenrek is goedkoper in vergelijking met een schoenenkast; 
  2. Bij schoenenrekken kan er al helemaal geen sprake zijn van vervelende geurtjes; 
  3. Je kan een schoenenrek eigenlijk overal plaatsen (en verplaatsen); 

Of je uiteindelijk gaat kiezen voor een schoenenrek of voor een schoenenkast kan in de praktijk eveneens worden bepaald aan de hand van de plaats waar ze moet komen te staan. 

Naast schoenenkasten koop je ook diverse halkasten bij Furnea!

Over welke capaciteit moet de schoenenkast beschikken?

Schoenenkasten zijn er in tal van uiteenlopende vormen en maten. Je dient jezelf voordat je over gaat tot het kopen van een schoenenkast dan ook altijd de vraag te stellen welke capaciteit je precies nodig hebt. Hou daarbij uiteraard niet alleen maar rekening met je eigen schoenen, maar ook met die van je gezin. Afhankelijk van je eisen op dit vlak zal je mogelijks moeten kiezen voor een bredere of voor een grotere schoenenkast. In het merendeel van de gevallen zorgt dit ook voor meer afzonderlijke compartimenten waar gebruik van wordt gemaakt. In ieder geval, de capaciteit van je schoenenkast is zeker en vast een niet onbelangrijk aandachtspunt om even de nodige aandacht aan te schenken. 

Waar ga je de schoenenkast precies plaatsen? 

Schoenenkasten kunnen zoals de bovenstaande informatie reeds heeft aangegeven aangekocht worden in tal van verschillende vormen en maten. Dat zorgt ervoor dat je er in de praktijk ook altijd goed aan doet om je even te verdiepen in de plaats waar de kast zal worden geplaatst. Heb je bijvoorbeeld slechts een kleine hoeveelheid aan plaats beschikbaar tussen twee reeds bestaande kasten of tussen twee andere obstakels? Dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat de aangekochte schoenenkast daar daadwerkelijk zal tussen passen. Zorg er dus hoe dan ook voor het kopen van één van de verschillende schoenenkasten op de markt steeds voor dat je goed weet over welke maximale afmetingen deze mag beschikken. 

In welke stijlen kunnen schoenenkasten worden aangekocht? 

Voordat je over gaat tot het bestellen van één van de vele schoenenkasten die op de markt zijn terug te vinden kan het de moeite waard zijn om even goed na te denken over de stijl waar deze over dient te beschikken. De stijl voor wat jouw schoenenkast betreft zal in de praktijk steevast worden bepaald aan de hand van deze verschillende zaken: 

  1. De persoonlijke voorkeur waar je zelf over beschikt; 
  2. De gekozen stijl van je interieur waar de schoenenkast in zal worden geplaatst; 

In het merendeel van de gevallen is het zo dat mensen er vooral de voorkeur aan geven dat hun schoenenkast zo weinig mogelijk opvalt. Dat geldt echter niet voor alle gevallen. Het komt in de praktijk dan ook soms voor dat mensen net willen dat hun schoenenkasten perfect aansluiten op de rest van de meubels die ze hebben aangekocht. Voor welke van de verschillende stijlen jij voor jouw schoenenkasten dus op het einde van de rit zal kiezen is ook vooral persoonlijk getint. Hoe dan ook, ben je van plan om jouw schoenenkast bijvoorbeeld in de hal of in een andere ruimte van je huis te plaatsen waarin ze goed zichtbaar is? Dan spreekt het voor zich dat je er in de praktijk altijd goed aan doet om even goed na te denken over wat nu precies de meest geschikte stijl zou kunnen zijn voor jouw gloednieuwe schoenenkast.

Hoeveel budget heb je te besteden? 

In het verleden was het steevast zo dat schoenenkasten zeer eenvoudige meubels waren. Dit zorgde ervoor dat ze eigenlijk altijd over een laag prijskaartje beschikken. Tegenwoordig is dat wel even anders. Schoenenkasten kunnen nu bijvoorbeeld zelfs ook vervaardigd zijn uit eikenhout. Deze kwalitatieve, duurzame houtsoort staat er om bekend ongelofelijk interessant te zijn, maar tegelijkertijd is ze ook behoorlijk duur. Verder zijn er ook absolute design schoenenkasten beschikbaar die aangekocht kunnen worden. Het hoeft wellicht niet te worden gezegd dat ook dergelijke kasten net wat duurder zijn in vergelijking met de meest eenvoudige exemplaren die er bestaan. Op voorhand even nadenken over je beschikbare budget kan dan ook in de praktijk eigenlijk altijd meer dan de moeite waard zijn. 

Bekijk het aanbod van Furnea!

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.