Nieuwe trend voor 2015: een lichtstraat

logo-small1Vandaag ga ik bloggen over wat ik denk wat een van de woontrends van 2015 gaat worden. Nu zal niet iedereen van jullie weten wat een lichtstraat is dus ik zal dit even uitleggen. Een lichtstraat bestaat uit een ruiten framewerk en is een systeem dat ervoor zorgt dat er via het dak voldoende daglicht naar binnen kan komen. Daglicht is belangrijk om sfeer te creëren binnen de woning. Dit kan bereikt worden met een lichtstraat. Het uitbouwen of aanbouwen binnen een woning kan er voor zorgen dat er minder daglicht binnen komt. Men kan dit voorkomen door een lichtstraat aan te bouwen op het dak. Wanneer het niet duidelijk is heb ik ook een paar afbeelding toegevoegd, dan weet je gelijk waar het over gaat. Omdat ik meer te weten wou komen hierover ben ik gaan zoeken op internet. Ik ben uiteindelijk uitgekomen bij Lichtstraten Brabant.luxlight-03

 

Trendsetter op gebied van lichtstraat

velux-LD-Struik-300x199Wat mij opviel op hun website is hun jarenlange ervaring hiermee. Of dat nou voor bedrijven zijn of particulier is. Ik heb hier zelf nog geen ervaring mee maar zij hebben mijn interesse wel opgewekt. De opties die zij bieden is zeer uitgebreid. Deze variëren van zonwerend glas tot elektrisch bediende ramen. Het enige probleem wat ik mij zou kunnen bedenken bij een lichtsraat is het onderhoud. Dit omdat de ruiten toch hoog zitten. Ook hier hebben zij een oplossing voor. De vensters zijn 180 graden kantelbaar. Hierdoor kun je ze aan zowel de binnen- als buitenkant schoonmaken. Dit hoeft dus slecht maar een paar keer per jaar gedaan te worden. Ben je inmiddels net zo positie als mij, dan weet je wat je moet doen.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.