Is duurzame verlichting de kosten waard?

Wat bespaar je met duurzame verlichting?

Alles wordt duurder. Ook gas, water en elektra. Dat heb je vast wel gemerkt. Toch kun je iets doen om op deze kosten te besparen. Zet bijvoorbeeld de verwarming wat lager en doe deze uit als je niet thuis bent, blijf geen uren onder de douche staan en investeer in duurzame verlichting. Door oude gloeilampen te vervangen door ledverlichting, kun je flink wat energie besparen. Je moet dan alleen even wat led lampen aanschaffen. Maar is duurzame verlichting deze kosten waard? Dat lees je in dit blog.

80% minder energie

Dat ledverlichting minder energie verbruikt dan de ouderwetse gloeilamp, dat weten de meeste mensen wel. Maar wist je dat ledverlichting maar liefst 80% minder energie verbruikt dan de gloeilamp? Een gloeilamp van 40 Watt heeft een lichtopbrengst van 300 tot 500 lumen. En dat terwijl een ledlamp van 6 Watt dezelfde lichtopbrengst heeft! Een ledlamp gaat ook nog eens gemiddeld 15.000 tot 25.000 uur lang mee en een gloeilamp maar 1.000 uur. Een flink verschil dus en daarom is duurzame verlichting zeker de kosten waard! Al helemaal als je kiest voor de duurzame ledverlichting van ION INDUSTRIES.

Beter voor het milieu

Naast dat duurzame verlichting dus voor jouw portemonnee goed is, is het ook voor het milieu een stuk beter. In de afgelopen drie jaar is het percentage huishoudens met LED-lampen gestegen van 23% naar 40%, wat betekent dat zo’n 90 miljoen conventionele lampen vervangen zijn door ledlampen. Hiermee is ongeveer 310 kiloton CO2-uitstoot bespaard. Dat staat gelijk aan een bos van 16 miljoen bomen. Dat is zo groot als alle voetbalvelden in Nederland. Draag ook jouw steentje bij aan een beter milieu en stap over op duurzame verlichting. Jouw portemonnee wordt hier ook gelukkig van! Meer tips? Die vind je hier.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.