hr++ glas

Hr++ glas

Hr++ glas: misschien wel de best verkrijgbare vorm van dubbelglas

In de eerste plaats is het altijd beter om dubbelglas als raam te hebben in je huis of bedrijfspand dan enkel glas. Dubbelglas is namelijk een stuk steviger en isoleert vele malen beter dan enkel glas. Wat betreft dubbelglas is er tegenwoordig wel een stuk meer variatie dan een aantal geleden. Zo is het voor wie nu nieuwe kozijnen en ramen laat plaatsen aan te raden om voor hr++ glas te gaan. Dit is een speciale en nog relatief nieuwe variant van dubbelglas. In de volgende alinea lees je hoe dat precies zit met hr++ glas. Daarna gaan we in op de sterke punten van hr++.

Hoe onderscheidt hr++ glas zich van ‘normaal’ dubbelglas?

De ouderwetse vorm van dubbelglas kon je eigenlijk simpelweg zien als twee glasplaten die kort bij elkaar werden geplaatst. Welnu, bij hr++ glas is dat in principe nog steeds zo. Alleen is de spouw tussen de beide glasplaten dan niet gevuld met lucht. Nee, bij hr++ wordt die tussenliggende ruimte gevuld met een speciaal type gas (bijvoorbeeld edelgas) en een hr-coating. Waarom dat wordt gedaan lees je in de volgende alinea, want daar lees je op welke manieren hr++ glas zich in positieve zin weet te onderscheiden.

hr++ glas

De sterke punten van hr++ op een rijtje

In vergelijking met ‘normaal’ dubbelglas heeft hr++ glas de volgende pluspunten te bieden:

  • De isolatiewaarde van hr++ is hoger. Hierdoor hoef je minder te stoken om je woning warm te krijgen en te houden. Dat resulteert vervolgens weer in veel lagere energielasten.
  • Door de hogere isolatiewaarde en het feit dat je minder hoeft te stoken bewijs je het milieu een grote dienst. Je realiseert immers een lagere CO2-uitstoot.
  • Hr++ glas zorgt voor een betere isolatie van geluid. Je hebt daardoor minder snel geluidsoverlast door geluiden van buiten.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.