Interieur 8

Hoe geef je jouw huis een nieuwe look?

Interieur is erg persoonlijk en de trends wisselen dan ook constant. Overal zijn tips te vinden over hoe je jouw huis het allerbeste inricht. Uiteindelijk blijft dit allemaal een kwestie van smaak. Er zijn verschillende manieren om je huis een nieuwe look te geven. Denk bijvoorbeeld aan een andere kleur op de muren, nieuwe meubels of een andere inrichting. Zeker op het gebied van meubels is het handig om een indelingsplan te maken. Verder is het altijd goed om een moodboard te maken, hiermee heb je gelijk een mooi overzicht van welke kleuren en soorten meubels je mooi vindt.

Licht en donker maken het verschil

Behalve een indelingsplan is het ook goed om na te denken over de verlichting in je huis. Dit is een aspect wat vaak wordt vergeten. Maar goed licht kan je huis een enorme vooruitgang geven en zorgen voor een warme sfeer. Elke woning heeft elektrapunten, het is dus belangrijk om eerst vast te stellen waar het mogelijk is om verlichting te plaatsen. Hierna kan je gaan nadenken wat voor soort verlichting je wilt. Je hebt algemene verlichting voor de hele kamer, functionele verlichting zoals bijvoorbeeld een leeslamp of sfeerverlichting voor het verbeteren van de ambiance in de kamer.

Kleurgebruik in je huis

Ook het gebruik van kleur heeft een grote impact op de look van je kamer. De meeste mensen zien de kleurkeuze als iets simpels, maar dit valt tegen. Verschillende kleuren op de muur zorgen voor verschillende looks. Het is als eerste altijd een goed idee om eerste een aantal kleuren te verzamelen die je mooi vindt. Hierdoor heb je een algemeen idee van het kleurenpalet en vanaf hier kan je specifiek kleuren gaan kiezen. Het beste is om je hoeveelheid kleuren simpel te houden, drie wordt hierbij vaak aangeraden. Het belangrijkste is om kleuren te kiezen die bij jouw huis en elkaar passen.

 

 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.