ledstrips kopen

De voordelen van Ledstrips kopen


Qua verlichting kun je beter ledstrips kopen dan andere lampen of verlichtingsvormen. Dit komt, omdat ledverlichting veel voordelen heeft ten opzichte van andere vormen van verlichting. In dit artikel gaan we inzoomen op de voordelen van ledverlichting en waarom iedereen zou moet overstappen naar LED. Leuk feitje. De meeste mensen denken dat ledverlichting alleen in koele kleuren bestaat, maar niets is minder waar. Ledverlichting is te vinden in allerlei soorten kleuren. Zeker ook warme. Voor elk type ledlamp is er een variant te vinden in een warme kleur. Bij veel ledstrips kun je zelfs de kleur volledig naar eigen wens instellen.

ledstrips kopen

 Zuiniger


Ledverlichting is de meest zuinige verlichting die er is. Dit heeft voordelen voor het milieu en je portemonnee. Ledverlichting gebruikt 90 tot 95 procent van de stroom die ze opwekken voor het geven van licht. Bij bijvoorbeeld spaarlampen en zeker gloeilampen is dit veel minder. Bij gloeilampen is dit percentage bijvoorbeeld maar 3 tot 9 procent. Ledverlichting mag dan iets duurder zijn in de aanschaf. Het is een investering die zich dubbel en dwars terugbetaald op de jaarlijkse energierekening.

 Ledverlichting gaat erg lang mee


Naast de zuinigheid is ledverlichting ook nog eens erg duurzaam. Ledverlichting kent namelijk een super lange levensduur. Als je ledverlichting aanschaft hoef je in elk geval niet bang te zijn dat je de komende jaren je verlichting moet vervangen. Om dit in perspectief te zien. Een ledlamp kent ongeveer een brand tijd van 20000 uur. Een gloeilamp heeft een brandtijd van 1000 uur. Dit is 20 keer zo weinig. Een spaarlamp heeft maar de helft van de branduren die een ledlamp heeft. Je hebt dus een stuk langer plezier van ledverlichting.

 Niet heet en geen gevaarlijke stoffen

Een ander voordeel van ledverlichting is dat het erg veilig en betrouwbaar is. Er zitten geen schadelijke stoffen in en led verlichting wordt ook niet warm. Hierdoor is het brandgevaar een stuk minder dan bij andere vormen van verlichting.Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.