bomen-bezorgen

De Leilinde

Leilinde is een boom waarvan de takken horizontaal vastgemaakt worden. De Leilinde wordt ook wel de leiboom of lindeboom genoemd. Dit zijn bomen die gesnoeid moeten worden. Dit moet vaker gebeuren, want anders zien deze bomen er onverzorgd uit. De snoeibeurt gebeurt in de zomer en winterseizoen. Omdat er verschillende soorten zijn, zou je op basis daarvan moeten planten. Bij bomen die hun bladeren verliezen is het meest geschikt om tussen oktober en april te planten. Maar bomen die groeien in een pot kunnen over het hele jaar geplant worden. Over het algemeen zijn deze bomen 1,50 meter breed en hebben best een ruimte nodig.

Volle zon

De Leilinde is een sterke boom en kunnen tegen harde windstoten, maar ze zijn net zoals alle andere bomen minder bestendig tegen stormen. Het is daarom belangrijk om altijd alert te blijven als je tijdens een storm buiten bent. Plant deze prachtige bomen op een plek met weinig wind. Plant ze liever in de volle zon, want daar houden ze van. Dit zijn bomen die gesnoeid moeten worden. Dit moet vaker in het jaar gebeuren, want anders zien deze bomen er onverzorgd uit. De leilinde kun je in de zomer en winterseizoen snoeien.

Dakplatanen

Een Dakplataan is een brede boom. Om die reden is het aangeraden om de dakplataan met een plantafstand van 4-6 meter te planten, want anders wordt het te krap en kan de boom zich niet goed ontwikkelen. Ook deze bomen hebben jaarlijks een snoeibeurt nodig. Het zijn snelgroeiende bomen en jaarlijks groeien ze met een meter. Dit wil zeggen dat na 20 jaar de boom 20 meter hoog zal zijn. De maximale hoogte van deze bomen ligt rond de 25 meter. Warmte en droogte is voor de dakplataan geen enkel probleem. Dit zijn ten slotte mediterrane bomen en deze zeer bestendig tegen deze omstandigheden.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.