Buiten spellen voor jong en oud

Stel je voor, je bent nog een tiener, het is zomer, het is erg warm weer, waardoor de meest logische plek om je te begeven buiten is. Je gaat afspreken met wat vrienden om een buitenactiviteit te doen. Dan zijn er genoeg activiteiten die leuk zijn om te doen. Zo kan je bij iemand met een pingpongtafel een potje pingpong doen. Wanneer dit bevalt zie je meestal dat vrienden ook een tafeltennis kopen om ook erbij te horen, maar een tafeltennis kopen is meestal niet de goedkoopste optie om het leuk te hebben met vrienden in het zonnetje. 

De klassieke spellen voor buiten

Vroeger werd er van alles en nog wat verzonnen om het leuk te hebben met vrienden in de warme zomers. Zo werd er bijvoorbeeld tikkertje gedaan, waarbij iemand de tikker is die anderen aan moet tikken. De anderen proberen dan weg te rennen om te voorkomen dat ze getikt worden. Verstoppertje is ook een klassiek spelletje waarbij iemand de anderen moet zoeken. Deze krijgen dan de tijd om zich te verstoppen, waar na een bepaalde tijd de zoeker je komt zoeken. Dit zijn misschien wel twee van de meest bekende spelletjes.

Een dag vol plezier

Meestal is het zo dat bij deze spelletjes je geen hele dag hetzelfde kan doen. Zo ben je bij verstoppertje na een paar potjes wel klaar ermee. Dan moet er weer wat nieuws bedacht worden om het leuk te houden. Voor de voetballers is het dan erg leuk om een potje flessenvoetbal te doen. Hierbij vul je beiden een fles met water, die zet je dan zonder dop neer op straat op een bepaalde afstand van elkaar en vervolgens probeer je met een bal van afstand de ander zijn fles om te schieten. Wanneer dit is gelukt moet degene die fles zo snel mogelijk proberen overeind te zetten, maar dit kan pas nadat hij de bal heeft gepakt. Zo zijn er veel verschillende spelletjes die je buiten kan doen in de warme zon.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.