Elke kamer heeft een kamerplant nodig

Er zijn goedkope kamerplanten te vinden voor zowel in je slaapkamer, keuken, badkamer en woonkamer. Ik wil graag een of twee voor elke kamer. Nog een dagje voorbij en ik heb nog steeds geen mooie kamerplant in huis. Ik heb net van moeder gehoord dat tante Jannie en mijn zus al een paar hebben gekocht. Mijn zus die nooit kamerplanten in huis wilde hebben vanwege weinig tijd, heeft nu ook goedkope kamerplanten gekocht. Ik denk dat het nu wel tijd is geworden om een paar mooie kamerplanten voor mezelf te kopen.

Je hebt veel aan een kamerplant

Zoals je al hebt gehoord, kan je kamerplanten overal in huis plaatsen. Wat kamerplanten leuk maken, zijn de verschillende soorten en maten waaruit je kunt kiezen. Als je opzoek bent naar sierplanten kan je kiezen voor mooie bloeiende kamerplanten. Je moet een kamerplant niet alleen als een decor zien. Er zijn mooie kamerplanten met meerdere functie dan alleen maar voor de sier. Zo zijn er luchtzuiverende planten zoals een Klimop, Lavendel, Aloe vera en Bamboe Palm die heel goed zijn voor het produceren van zuurstof. Lavendel is een kamerplant met veel functies. Het helpt je om beter te slapen en als je stress wilt verminderen. Daarnaast werkt het als een muggenwerende plant. Je kunt fruitplanten ook als kamerplanten gebruiken. Ze produceren eten die je makkelijk in huis kunt plukken en ze staan prachtig in de keuken of woonkamer.

Kamerplanten vereisen weinig of veel werk

Als je iemand bent, die weinig tijd hebt voor het verzorging van planten dan zijn kamerplanten zoals Yucca, Cactussen, Areca iets voor jou. Deze goedkope kamerplanten moeten niet regelmatig gewaterd worden. Bloeiende kamerplanten zorgen voor een leuke sfeer maar vereisen meer hulp als je ze langer in huis wilt hebben. Fruitplanten en bloeiende kamerplanten staan liever in het licht en moeten vaker gewaterd worden en moeten soms speciale voeding krijgen. Welke goedkope kamerplanten je ervoor kiest, hangt af van de soort kamerplant die je in huis wilt hebben.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.